BOESTcamp

met materialen

Wanneer we met materiaal trainen, halen we alles uit de kast. Denk aan kettlebells, stangen, slam ballen, touwen maar ook aan work-outs met boksen, powerbands en TRX. Onder begeleiding leer je omgaan met deze materialen en train je full-body! Deze lessen kenmerken zich aan een rustiger tempo en krachtverbetering per oefening. Bovenal is het een leuke afwisseling met de basis BOESTcamp!

Voor wie is de BOESTcamp met materialen?

Deze lessen zijn voor zowel de beginnende sporters als voor de pro’s! Wil jij vooral met je spieren aan de slag? En zoveel mogelijk verzuring per spier? Dan zijn deze lessen perfect voor jou! De oefeningen worden vrijwel allemaal op rustig tempo gedaan. Zo kun jij focussen op de perfecte uitvoering en daag je jezelf uit om steeds krachtiger te worden. Deze lessen zijn veelal ook veiliger in uitvoering wanneer je rekening moet houden met bv. blessures of overbelaste spieren/gewrichten.

Wat kan ik verwachten?

Een les met materiaal duurt in de basis 60 minuten. Het kan voorkomen dat het langer duurt (75-90 minuten), waarbij het geen probleem is om eerder te stoppen wanneer nodig of gewenst. De les wordt gestart met een warming-up waarna we snel starten met de eerste oefeningen. Verdeeld over het veld zijn verschillende stations met steeds ander materiaal. Hier krijg je 1 tot 4 oefeningen toegewezen en ga je in een groepje van 2-4 personen aan de slag. De trainer geeft tussendoor aanwijzingen en motiveert iedere les tot net wat meer uitdaging zodat jouw kracht verbeterd.

Na een aantal setjes draaien de groepjes door naar het volgende materiaal. Zo heb je aan het einde van de les alle materialen gehad. De les wordt afgesloten met een cooling-down en een welverdiende high-five! Onze trainers zorgen bij deze les voor de juiste aanwijzingen, hulp bij gebruik van de materialen en het motiveren van verbetering.

Wat levert het op?

  • Sterkere spieren
  • Betere gesteldheid (zeker bij klachten)
  • Verbetering in houding en techniek
  • Meer zelfvertrouwen
  • Voldoening door verbeterde resultaten
  • Plezier met je sportmaatjes!

Wat is het verschil tussen BOESTcamp met en zonder materialen?

Het grootste verschil zit hem in het tempo en de hoeveelheid oefeningen per les. Bij de materiaal lessen ga je merken dat er meer focus ligt op het uitdagen van je spierkracht. Zonder materiaal heb je ook krachtoefeningen maar train je meer in het uithoudingsvermogen. Je wisselt hierbij oefeningen sneller met elkaar af waardoor je spierkracht niet snel maximaal belast wordt. Beide trainingen zijn belangrijk voor een goeie opbouw van je algehele fitheid. De afwisseling van beide lessen zorgt voor nog meer variatie!

Reviews

Relevante reviews

Krijg meteen een GRATIS proefles